Herhaalrecepten – Apotheek Beek en Donk – Beek en Donk

Herhaalrecepten

 

Wordt uw medicatie voorgeschreven door uw huisarts, dan kunt u uw herhaalrecept bij ons bestellen op verschillende manieren, afhankelijk van hoeveel service u wenst! Wij hebben afspraken gemaakt met de huisartsen uit Beek en Donk welke medicatie wij mogen herhalen. Uiteraard sluiten wij dit middels een recept op de achtergrond kort met uw huisarts. Bent u nog onder behandeling bij een specialist uit een ziekenhuis, en is uw dossier nog niet overgedragen aan de huisarts? Dan zult u uw herhaalrecept zelf even aan moeten vragen bij de desbetreffende poli. Twijfelt u bij wie u uw herhaalrecept aan moet vragen? Bel ons dan gerust, wij helpen u graag verder!

 

1. Telefonisch bestellen

Tussen 8.00 uur en 18.00 uur kunt u telefonisch contact met ons opnemen om uw herhaalrecept te bestellen. Buiten onze openingstijden kunt u een bandje inspreken om uw medicijnen te bestellen. Volgt u daarvoor de instructies op het antwoordapparaat.

 

2. Online uw herhaalrecept bestellen, via uw computer of via onze app

Wij bieden de mogelijkheid om een koppeling te maken met ons apotheeksysteem, zodat u in kunt loggen in uw dossier, en via een paar eenvoudige muisklikken uw medicatie kunt bestellen. U dient zich hiervoor eenmalig te registreren. Klik hiervoor, en later ook voor het inloggen in uw dossier, op het icoontje ‘herhaalrecept’ op onze homepage.

Wanneer u geregistreerd bent voor deze service kunt u ook uw medicijnen bestellen via de app ‘Mijnmedicijnen’.

 

3. Herhaalservice

Wilt u dat wij uw medicatie alvast voor u klaar leggen wanneer deze bijna op is? Ook dat kan! Wanneer u van deze service gebruik wilt maken, kunt u dit aangeven in de apotheek, of ons een e-mail sturen. Het enige wat wij van u vragen is om bij de start even aan ons door te geven hoeveel tabletten/capsules u nog in huis heeft van de medicatie die u gebruikt. Aan de hand daarvan kan ons systeem uitrekenen wanneer uw medicatie op is, en ongeveer een week vantevoren zullen wij bij uw huisarts een nieuw recept aanvragen en uw medicatie klaarleggen. Uiteraard ontvangt u van ons een sms of mail wanneer u uw medicatie op kunt halen. Voorwaarde voor deze service is natuurlijk wel dat er uit te rekenen moet zijn wanneer de medicatie op is. Oogdruppels, crèmes en zalven en medicatie die u ‘ zo nodig’  gebruikt, komen hiervoor niet in aanmerking, omdat wij nooit precies weten wanneer die op zijn. Deze laatste groep kunt u natuurlijk wel zelf eenvoudig online bestellen (zie onder 2), of telefonisch bij ons bestellen.

 

In principe houden wij aan dat herhaalmedicatie die vandaag besteld wordt, morgen voor u klaar ligt. Wij zouden het op prijs stellen wanneer u hier rekening mee houdt als u een bestelling plaatst. Loopt u onverhoopt tegen het feit aan dat u uw medicatie toch al dezelfde dag nodig heeft? Neem dan even contact met ons op. Wanneer uw medicatie gewoon op voorraad is, zullen wij het dan dezelfde dag nog voor u klaar maken.

 

Alle bovengenoemde services zijn gratis!